fbpx

2024 De ledende roller

Patrik Stenseth
Patrik Aspelund Stenseth spiller Alv Udda.

Patrik Asplund Stenseth  er utdannet skuespiller ved Nord universitet (tidligere HINT) med en BA i skuespiller og teaterproduksjon. Han har også tidligere jobbet ved Østfold Internasjonale Teater (da Scenekunst Østfold) og har hatt åremålsstillinger ved Teatret Vårt i Molde og Teater Ibsen. Patrik har også jobbet ved Junges ensemble Stuttgart. Han står bak prosjektene Olav den Heldige, Overspillteatret og sommerteatret Kosterteatern. Han har også erfaring som manusforfatter og regissør fra Teater Ibsen og Brageteatret. Patrik ble nominert til Freelanceprisen i 2018 og mottok Sarpsborg kommunes kulturpris i 2023.

Samuel Frøler
Samuel Fröler  spiller «Samuel Thulstrup» 

Samuel Fröler er en svensk skuespiller, født i 1957, utdannet ved Teaterhögskolan i Göteborg, og har jobbet mest på teater, blant annet ved Stockholms stadsteater, Det Norske Teatret og Kulturhuset Stadsteatern. 

Han har også gjort seg bemerket som filmskuespiller med roller i Bergmanns Den gode viljen, Livvaktene, Enskilda samtal og den norske Ulvesommer.

Han fikk sitt gjennombrudd i Sverige i 1989 i tv-serien Tre kärlekar. På slutten av 1990-årene hadde han stor suksess med rollen som legen Johan i tv-serien Skjærgårdsdoktoren. Denne serien ble også meget populær i Norge og ble første gang vist på NRK i 1998 med reprise i 2007 og 2020. Han er også kjent fra den norske serien Seks som oss.

Et utvalg film- og teaterroller:
Ur skuggorna, 2016
Åklagaren, försvararen, pappan och hans son, 2015
I nöd eller lust, 2015
Skärgårdsdoktorn, 2012
Pax,2010
Till det som är vackert, 2010
Shrek – nu och för alltid, 2010
Shrek den tredje, 2007
Exit, 2006
Lovisa och Carl Michael, 2005
Sex i gänget, 2004
Spår, 2004
Shrek 2,2004
Livvakterna,2001
Shrek,2001
Det grovmaskiga nätet,2000
Svar med foto,1999
Ett småkryps liv,1998
Ögat,1998
Skärgårdsdoktorn: Flera episoder, 1997
Fäder/I nöd och lust,1997
Närkontakt,1997
Skärgårdsdoktorn: Den ljusaste dagen/Gamla och nya själar,1997
Skärgårdsdoktorn: 
En doft av paradiset,1997
Pippi Långstrump,1997
En frusen dröm,1997
Enskilda samtal,1996
Sommaren,1995
Fallet Paragon,1994
Den goda viljan,1992
Blueprint,1992
Snöriket,1991
Tre kärlekar,1989
Stall-Erik och snapphanarna

Jon Arne Arnseth
Jon Arne Arnseth spiller «Bernt Thorkeldssøn»

Jon Arne Arnseth spiller Bernt Thorkeldssøn (som voksen). Jon Arne er utdannet skuespiller med bred erfaring fra både institusjonsteatre og frigrupper. Han har blant annet spilt med Teater Joker i den Heddapris-vinnende barneforestillingen «Brune» 500 ganger, turnert med sin egen soloforestilling; «Kunsten å smile» av Bjørnar Teigen og spilt rollen som Hjalmar i flere runder av musikalen Trost i taklampa på Hamar Teater, hvor hele ensemblet ble nominert til Årets musikalartist av Musikkteaterprisen i 2021. Han har vært engasjert ved bl.a. Unge Viken Teater, Teatret Vårt, Haugesund Teater, Østfold Teater og Kilden. Han har også gjort mye uteteater – deriblant hovedrollen i 1814-markeringen «Henrich & Annichen» i Askim i 2014. Han har videre medvirket i Suldalspelet, Bærumsspillet og «Sommerteater på Atlungstad», som settes opp hvert år ved Mjøskanten på Stange i Innlandet. Jon Arne låner flittig ut stemmen sin til blant annet lydbøker og reklamefilmer.

Malin Soli
Malin Soli spiller «Kirsten Gustsdotter» Foto: Erica Hebbert

Malin Soli spiller Kirsten Gustsdotter. Malin kommer fra Fredrikstad og jobber som frilans skuespiller. Hun har bred erfaring fra flere teatre i Norge, som Nationaltheatret, Riksteatret, Oslo Nye Teater, Hålogaland Teater, Teater Ibsen og Rogaland Teater. I årene 2014-2019 jobbet Malin ved Den Nationale Scene i Bergen, men har etter dette vendt hjem til Østlandet. Hun har i tillegg medvirket i flere lokale produksjoner i Brottet Amfi på Hvaler, deriblant «Stenhogger’n», «En Midtsommernattsdrøm» og «Elleve for elleve»..

Anniken Bakken Lundberg
Anniken Bakken Lundberg spiller Ragnhild Edmondsdotter

Anniken jobber frilans som utøvende musikalartist og har blant annet medvirket i produksjoner som «GREASE» (Oslo Spektrum), «Kids in Crime (Tv2 Norge), «Jul på  Månetoppen (Norgesturné), «Oliver!» (Oslo Nye), «Kutoppen» og «Hakkebakkeskogen» (Kristiansand Dyrepark), «Hvite gutter» (Discovery+), «Tre nøtter til Askepott» (Blå Grotte), «Blindpassasjer» (Det Andre Teateret) og «En Midtsommernatts Drøm» (Brottet Amfi). 
I tillegg til sitt virke som utøvende kunstner videreutvikler hun barn og ungdom som sceneinstruktør, kunstnerisk ansvarlig og koreograf i Plankebyen Ungdomsteater, West End Studios og Fredrikstad barne- og ungdomsteater. Hun gir også ut egenskrevet musikk som soloartist og under artistnavnet Hjertevenn.

Monica Grodatter Hjelle
Monica Grodatter Hjelle spiller «Mette Meng»

Monica Hjelle spiller Mette Meng.  Monica er utdannet skuespiller ved Bergen Teaterskole, og har siden 1996 jobbet som profesjonell skuespiller ved de fleste Norske Teater i Norge, som Nordland Teater, Det Norske Teater, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Riksteatret  og Den Nationale Scene i Bergen. Monica er en rutinert komedienne, men har også gjort store dramatiske roller. Hun har utmerket seg i mange musikaler og har også medvirkende i mange oppsetninger i Østfold.

Anniken Ottersen Lindbak spiller «Konstanze» og «Kaisa»

Anniken Ottersen Lindbak spiller Kaisa Taterjente.  Anniken er utdannet musikalartist fra Bårdar International og Bårdar Akademiet i Oslo. Hun er  musikalsk ansvarlig og sanger i 40-/50-talls vokalkvartetten Attitunes. Hun jobber frilans som sanger, danser og skuespiller i ulike produksjoner og underviser i sang med fokus på formidling og sangglede. Hun har også medvirket i en lang rekke musicals og spel, blant annet Birkebeinerspelet, og har koret og danset i NRKs Stjernekamp. Anniken jobber også med dubbing, tar på seg sangoppdrag og er en erfaren rytter som kan medvirke i oppsetninger med hest.