fbpx

2024 De ledende roller

Patrik Stenseth
Patrik Aspelund Stenseth spiller «Alv Udda».

Patrik Asplund Stenseth  er utdannet skuespiller ved Nord universitet (tidligere HINT) med en BA i skuespiller og teaterproduksjon. Han har også tidligere jobbet ved Østfold Internasjonale Teater (da Scenekunst Østfold) og har hatt åremålsstillinger ved Teatret Vårt i Molde og Teater Ibsen. Patrik har også jobbet ved Junges ensemble Stuttgart. Han står bak prosjektene Olav den Heldige, Overspillteatret og sommerteatret Kosterteatern. Han har også erfaring som manusforfatter og regissør fra Teater Ibsen og Brageteatret. Patrik ble nominert til Freelanceprisen i 2018 og mottok Sarpsborg kommunes kulturpris i 2023.

Samuel Frøler
Samuel Fröler  spiller «Samuel Thulstrup» 

Teaterhögskola i Göteborg.
Har bl.a arbetar på Stockholms Stadsteater, Dramaten, Riksteatern, Det Norske Teatret, Riksteatret.
Allt från Hamlet via Molière, Tjechov, Ibsen, Strindberg till Norén.
Medverkade och debuterade i Tre Kärlekar som också visats i Norge, Den Goda Viljan, som vann guldpalmen i Cannes. Skärgårdsdoktorn som blev en enorm succé med över tre miljoner tittare och som även visades här i Norge.
Belönades med en Kristall för rollen som Kapten Klänning i kriminaldramat Det som göms i snö, 2022.
Nu aktuell för säsong 3 i dramaserien Strandhotellet som nu också visas i Norge från o med den 9:e juni.
Samuel är den svenska rösten till Shrek.

Jon Arne Arnseth
Jon Arne Arnseth spiller «Bernt Thorkeldssøn»

Jon Arne Arnseth spiller Bernt Thorkeldssøn. Jon Arne er utdannet skuespiller med bred erfaring fra både institusjonsteatre og frigrupper. Han har blant annet spilt med Teater Joker i den Heddapris-vinnende barneforestillingen «Brune» 500 ganger, turnert med sin egen soloforestilling; «Kunsten å smile» av Bjørnar Teigen og spilt rollen som Hjalmar i flere runder av musikalen Trost i taklampa på Hamar Teater, hvor hele ensemblet ble nominert til Årets musikalartist av Musikkteaterprisen i 2021. Han har vært engasjert ved bl.a. Unge Viken Teater, Teatret Vårt, Haugesund Teater, Østfold Teater og Kilden. Han har også gjort mye uteteater – deriblant hovedrollen i 1814-markeringen «Henrich & Annichen» i Askim i 2014. Han har videre medvirket i Suldalspelet, Bærumsspillet og «Sommerteater på Atlungstad», som settes opp hvert år ved Mjøskanten på Stange i Innlandet. Jon Arne låner flittig ut stemmen sin til blant annet lydbøker og reklamefilmer.
I tillegg har han det siste halvåret eksplodert på TikTok med karakteren Johnnyboaih og gitt ut to singler, hvorav den ene gikk rett inn på Spotifys Topp 50-liste.

Malin Soli
Malin Soli spiller «Kirsten Gustsdotter» Foto: Erica Hebbert

Malin Soli spiller Kirsten Gustsdotter. Malin kommer fra Fredrikstad og jobber som frilans skuespiller. Hun har bred erfaring fra flere teatre i Norge, som Nationaltheatret, Riksteatret, Oslo Nye Teater, Hålogaland Teater, Teater Ibsen og Rogaland Teater. I årene 2014-2019 jobbet Malin ved Den Nationale Scene i Bergen, men har etter dette vendt hjem til Østlandet. Hun har i tillegg medvirket i flere lokale produksjoner i Brottet Amfi på Hvaler, deriblant «Stenhogger’n», «En Midtsommernattsdrøm» og «Elleve for elleve»..

Oda Ødegaard
Oda Ødegaard spiller «Ragnhild Thorfindsdotter» Foto: Ane Skarvøy

Oda er 27 år, kommer fra Røros og har vokst opp med teater og vært med på flere oppsetninger ved Røros Teaterlag fra hun var liten. I 2023 fullførte hun en bachelor i musikkteater ved NSKI Høyskole. Hun har tidligere medvirket i spelet Elden 2018-2022 og Spellemann på Taket ved Operaen i Kristiansund i 2020.

Monica Grodatter Hjelle
Monica Grodatter Hjelle spiller «Mette Meng»

Monica Hjelle spiller Mette Meng.  Monica er utdannet skuespiller ved Bergen Teaterskole, og har siden 1996 jobbet som profesjonell skuespiller ved de fleste Norske Teater i Norge, som Nordland Teater, Det Norske Teater, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Riksteatret  og Den Nationale Scene i Bergen. Monica er en rutinert komedienne, men har også gjort store dramatiske roller. Hun har utmerket seg i mange musikaler og har også medvirkende i mange oppsetninger i Østfold.

Asgeir Borgemoen
Asgeir Borgemoen spiller «Oluf kramkar»

Asgeir begynte å leke på scenen som 7 år gammel, med to forestillinger i året gjennom hele grunnskolen og ungdomsskolen. Etter en intens teaterutdannelse før og under OL på Lillehammer, har han jobbet profesjonelt på scenen siden 1994, med godt over 1300 forestillinger og opptredener.
Hans skuespiller bakgrunn er fra fysisk teater i tradisjonen til Grotowski, Odinteateret, teater Gardzienice osv. Jobbe i friteater-gruppen Stella Polaris fra 1994 frem til han begynte i NRK i 1998/99. Har også jobbet en del ute i Europa på somrene med sirkus og gjøglertradisjonen friskt i sjelen. I vinterhalvåret var han på turne i Norge med forestillinger for skoler og kulturhus. På 90-tallet jobbet han som stuntmann i film. Det siste han gjorde som ren skuespiller, var en av tre hovedroller i 60-års jubileumsforestillingen til Riksteateret. I UDDASPILLET 2022 spilte han med bravur Anthonius kirurgus.
Asgeir har jobbet sammenhengende på scenen og i TV-ruten de siste 27 årene. Asgeir er den norske stemmen til Shrek

Johnny Nilsen
Johnny Nilsen: «Niels Kjeldssøn Stub» 

Johnny Nilsen er 53 år, jobber som museumspedagog ved Østfoldmuseene, har vært aktiv i teatermiljøer siden ungdomsårene. Har vært med i teatergrupper i Volda, Drøbak, Oslo og Halden.
Johnny har teaterbakgrunn som skuespiller, produsent, manusforfatter og instruktør i revyer, farser, komedier, tragedier, historiske spill, impro-teater og dukketeater. Spilte Baron Nilus i «Jeppe på Berget» i 2017 og Vielgeschrey i «Den Stundesløse» i 2019 og Dr. Thomas Stockmann i «En Folkefiende» i 2020. Spilte 4 roller  i «Mysteriet Myrna Vep» i 2021 og spilte Goggen i den kritikerroste oppsetning av «Verdiløse menn» i 2023. Har 5 barn i alderen 10 – 24 år.

 

jens olav johansen
Jens Olav Johansen: «Thorfind Edmundsson»

Jens Olav har alltid vært glad i å spille roller, helt siden barneskolen. Spilte lett forfyllet i Brageteateret i 2004, men det tok 10 år ute av teaterlivet før comebacket under jubileums-spillet «Fredriksten 1814» i 2014 – da som svensk offiser og norsk soldat. Spilte «Sam» i Stenhogger-spelene i 2016 og 2018, og har vært statist under Opera på Fredriksten og i serien «Grenseland». Blant annet..  

Terje Brevik
Terje Brevik spiller Willum og Rådmann

Terje Brevik har jobbet som skuespiller siden midten av 90-tallet og spilt utallige roller i teater, spel, film og TV. Han kommer opprinnelig fra Kristiansund, men har bred erfaring fra Østfolds kulturliv, noe som gjorde at han fikk tildelt Kong Fredriks hederspris i 2019. Har også hatt en del regioppgaver.
Av oppsetninger han har vært med på, kan følgende nevnes:
Olav den Heldige både på Tunevannet (Rane) og Stiklestad, Terje Vigen, Hans Nielsen Hauge – musikkteater. Den fjerde nattevakt (Benjamin Sigismund) og Østfold internasjonale teater Don Quijote (Don Quijote).