fbpx

2024 Det kunstneriske team

Kristin Søhoel
Kristin Søhoel: Dramatiker.

Kristin Søhoel er UDDASPILLETs manusforfatter og har skrevet to skuespill basert på trilogien til Frithjof E. Bye.
Det første ble spilt i juni 2022 med tittelen «Sør i landet – nord i sjøen».
Stykkets annen del «Ættens makt» spilles i 2024. Stykkene kan sees uavhengige av hverandre.

Kristin debuterte som dramatiker på Oslo Nye Teater allerede i 1983, og har siden den gang skrevet for små og store scener flere steder i landet. Blant annet for Oslo Nye, Den Nationale Scene i Bergen, Radioteateret, Festningsspillet på Kongsvinger, Aulestadspillet, Nordens Gibraltar til Grunnlovsjubileet, Granittliv om stenhuggernes liv langs Iddefjorden og musikkteater om Edvard Bræin.

Sigurd Skogum Riise
Sigurd Skogum Riise: Komponist

Sigurd Skogum Riise (f. 1994) er UDDASPILLETs komponist. Riise har en bachelor i musikkvitenskap og en master i komposisjon fra NTNU Trondheim, og r nå i gang med en master i litteraturvitenskap. Utover det rent musikalske, er han selverklært humaniorabroiler, med pedagogiske, filosofiske og litterære emner i fagkretsen, holdepunkter som hjelper til med å sette det musikalske inn i større, kunstneriske perspektiv. Sigurd er ellers en habil pianist, og spiller høsten 2020 i bandet under teateroppsetningen «Felix og Yvonne» på lager11 i Trondheim, hvor han også har komponert musikken. Fra tidligere har han aller mest erfaring fra å arrangere ut verk for større og mindre ensembler; strykeorkester, storband, kor og kammerbesetninger. Som komponist legger Sigurd vekt på god håndverksmessig utførelse og spilleglede, hvor hovedfokuset er at musikken skal være givende både for utøver og tilhører. Dette betyr imidlertid ikke at den nødvendigvis er letthørt eller banal, men at den estetiske opplevelsen og samspillet, både mellom musikere og mellom musikere og publikum, alltid vil komme i første rekke. Dermed er også god kommunikasjon med utøvere helt essensielt, også underveis i komposisjonsprosessen.

Morten Milde
Morten Milde: Regissør

Morten Milde er instruktør i UDDASPILLET, og spilte også hovedrollen som Alv Udda i «Sør i landet – nord i sjøen» i 2022.
Han er fra Halden og har vist seg som en markant kulturaktør gjennom de siste 40 år. Han har bakgrunn som musiker og sanger fra band som «Front Page» og «Ghost Riders», men også som skuespiller og instruktør i Østfold. Han har hatt roller i de fleste oppsetninger signert Kulturværste i Fredrikstad, vært skuespiller for Scenekunst Østfold i oppsetninger som «Haldens Jubileums forestilling 2016». «Barokk» -2013-2014, (nå, Østfold Internasjonale Teater) og diverse teaterstykker i Sarpsborg, Halden og Mysen. Morten har de siste årene jobbet mest på regisiden, for bl.a. «Stenhoggerspelet» på Ystehede, for Scenekunst Østfold, vært «Showdoktor» for Fredrikstadguttane, hatt regi på «Byoperettens» store jubileumsforestilling i 2017, Stykket «1567» i 2018 og har fått gjennomgående gode skussmål for dette. Han ble sist sett på scenen i » Blanke messingen» i Sarpsborg, februar 2022. Morten har også komponert musikk for TV-serien «Dag». Morten er gift, bor i Fredrikstad, har tre barn og tre barnebarn.


Ida M. Frederiksen;
Ida M. Frederiksen: Scenograf og med instruktør

Ida Margrethe Frederiksen har utdannelse i scenografi fra Kunstakademiet i Krakow og fra Trøndelag Teater i 1973-79. Har i tillegg utdannelse i teatervitenskap fra UiO (1989) og i ledelse fra HiØ (2001). Har jobbet på flere regionteatre og i frie grupper som scenograf og skuespiller. Kom til fylket som leder for Østfold Teaterverksted, senere Østfold Teater i 1991. Var leder for teateret fram til 2013, jobbet deretter som ansatt i Østfold Kulturutvikling, avdeling Scenekunst fram til høsten 2018. Har virket som regissør, scenograf og skuespiller i nærmere 200 oppsetninger fordelt over hele Østfold fylke. Jobber nå på prosjektbasis som skuespiller og scenograf.