fbpx

Udda-trilogien

Forfatteren Frithjof E. Bye
Forfatteren Frithjof E. Bye (Foto: privat)

Frithjof E. Bye skrev tre bøker om skogskjempen Alv Udda. I disse bøkene følger vi Udda gjennom flere livsfaser og dramatiske hendelser. Det er spennende og hjerteskjærende fortellinger om tidligere tiders utfordringer, armod og slit, men også om mot, fysisk og moralsk styrke, rettskaffenhet og kjærlighet til natur og mennesker.

Frithjof E. Bye har en enestående fortellerevne og var en ivrig historie- og slektsgransker, og beskriver historiske hendelser og handlinger på en medrivende og billedskapende måte.

I den første bok i trilogien – «Sør i landet – nord i sjøen» beskrives Alvs oppvekst og ungdomsår. Alv Udda bor på Lilleøya sammen med sin Kirsten Gustsdotter – en saugarbeiderdatter som mot sin vilje er giftet bort til Alv. Kirsten bærer Bernt Torkildssønns barn, hennes barndomsvenn og store kjærlighet, opprinnelig av høyere rang, men adoptert av et saugarbeiderpar. Både Kirsten og Bernt har vokst opp i fattige kår, der sult, armod og krig har satt sitt preg på miljøet – og begge to har kjent sine fedres harde slag på kroppen.

Udda-trilogien
Udda-trilogien selges komplett i samleeske.

Alv Udda er en sterk, klok, arbeidsom og omsorgsfull skogsmann, som lik sine forfedre i Udda-ætten har kjempekrefter, sterke følelser og et fryktsomt temperament. Da han forstår at barnet som Kirsten har født ikke er hans sønn – faller verden i grus, og han legger ut på en fredløs ferd. Dramaene lar ikke vente på seg, og spenning, kjærlighetshistorier, naturskildringer, historiske hendelser – gjennom krig og uår, følger Udda gjennom de to følgende bøker; «Fredløs ferd» og «Ættens makt». Hovedprofilen til Alv Udda hentet Bye fra grensebygda Aremark.

Trilogien ble utgitt senest i 2019, kom i nytt opplag i 2021, og leveres i en praktisk bokpakke som koster kr. 390,- (+ev. porto)

Den kan kjøpes hos Norli Køhn i Halden, ARK i Tistasenteret (kan bestilling i andre ARK-butikker, artikkelnummer 9788230344248), Stangeskovene og Rema 1000 i Tistedal, Joker i Aremark og Møllerens hus i Strømsfoss.

Eller DEN KAN BESTILLES HER og betales med VIPPS eller via nettbank for levering rett hjem.