fbpx

Historisk Uddamarked

BilledfriseForeningen Uddaspillet inviterer til historisk marked i Vadet i Tistedal 11.-16. juni 2024

Foreningen Uddaspillet inviterer lag, foreninger, skoler, næringsaktører og alle andre interesserte til å være med å skape et historisk 1600-talls marked i forbindelse med Uddaspilldagene i juni 2024. Vil du være med?

Romanen Sør i landet – nord i sjøen  og første del av bok nr. 2; Fredløs ferd av Tistedalsforfatteren Frithjof E. Bye, var utgangspunkt for UDDASPILLET del 1 om skogskjempen Alv Udda. Handlingen er lagt til området omkring Femsjøen og Fredrikshald på 1600-tallet.
UDDASPILLET del 2 er basert på siste del av bok nr. 2 og bok nr. 3 trilogien; Ærens makt.

UDDASPILLET ønsker å invitere folket omkring Femsjøen til å være med å skape en tidsriktig og romanrelatert ramme omkring selve oppsetningen. Handel, håndverk og mat står sentralt, og bare kreativiteten setter grenser for hva som er mulig å få til i Vadet.

Kampen om å skaffe mat til livets opphold står svært sentralt i romanen, og mat på bordet var så visst ingen selvfølge – ei heller for de mer velstående samfunnsborgerne. Begrepet matsvinn eksisterte ikke. Alv Udda lever nemlig i en tid med blokader, uår og hungersnød, og romanen beskriver blant annet betydningen av å dyrke mat på en jordflekk, holde noen husdyr, jakte på skogsfugl eller fiske i Femsjøen. Dette kunne bety forskjell mellom liv og død. Det var knapphet på korn, og poteten var ikke kommet til Norge enda.

Alle interesserte er hjertelig velkommen til å melde inn forslag og ønsker om deltakelse i markedet – enten det er med aktiviteter, salgsboder, utstillinger eller annet.

Målet er å gi deltakere og publikum en stemningsskapende, hyggelig og lærerik opplevelse under Uddaspilldagene

Rollespill ønskes velkommen, og gjerne aktiviteter som inkluderer barn og unge spesielt.

For mer informasjon om UDDASPILLET:  www.uddaspillet.no

Påmelding: fyll inn skjemaet på denne lenken:  
http://uddaspillet.no/pamelding  

Påmeldingwww.uddaspillet.no

Andre henvendelser: uddamarked@uddaspillet.no

Matkulturelle tema: eva.narten.hoberg@nibio.no

Klikk for å åpne og lagre denne siden som en PDF-fil:

bunnfelt-2

Foreningen Uddaspillets logo

Vil du være med å kle Vadet i 1600-talls drakt?

Under Uddaspilldagene vil du få oppleve et Historisk Uddamarked i Vadet. Her vil det bli et yrende liv av skogsfolk, saugarbeidere, handelsfolk, bønder og patrisier.

Du vil møte saugkallen Peter i Vastua, Mette Mengs kammerjomfru, Konstanze, og bondejenta Ragnfrid Seljevik – og du vil få smakebiter fra deres kjøkken. Du vil også få handle fra kramboder og kroer, og møte høker Emald, handlende Oluf og en rekke andre personligheter fra Alv Uddas verden.

Det utlyses konkurranse med kåring av beste historiske salgsbod, aktivitet, utstilling, tidsriktig antrekk, rollespill m.m.


For mer informasjon om Historisk Uddamarked:
www.uddaspillet.no