fbpx

2024 Medvirkende

Lars Kenneth Westby
Lars Kenneth Westby spiller «Profeten Joachim».

Lars Kenneth Westby, Født 1975 i Oslo og bor i Halden  Han har dramafaglig utdanning fra Høgskulen i Volda. Tidligere har Kenneth jobbet med en rekke amatørteater-oppsetninger både som skuespiller og som regissør.
Kenneth er også kor-entusiast, slampoet og performance-kunstner. Han ble sist sett i St.Croix teaterensamble, på statens høstutstilling, med byparken mannskor og på Østfold scene. 

Lars G Hammer
Lars G. Hammer: «Fændrik tater» og Kommandant

Lars G. Hammer har holdt på med teater siden barneskolen,
3 år med Brage både som teatersjef og skuespiller.
Han har spilt Karl 12 på Berby Herregård, vært aktiv i Juleselskapet i 15 år. Har spilt i «Blanke messingen» både i Halden og Fredrikstad, «Peter Pan», «Emil i Lønneberget» osv. Spilte Jacob skomaker i «Jeppe på Berget», Oldfux i «Den Stundesløse» og Billing i «En Folkefiende» i 2020, spilte vikingkonge i «Kong Jell» i den kultuelle skolesekken i 2021 og Dommer i den kritikerroste oppsetning av «Verdiløse menn» i 2023.
Har også spilt i diverse filmer og TV-produksjoner for NRK og produksjoner i Fredrikstad og Sarpsborg.

Veronica Mittet
Veronica Mittet er regiassistent og spiller «Britta».

Veronica Mittet har vært aktiv i Østfolds teatermiljø i over 20 år, både som danser, koreograf, skuespiller og produsent. Hun er leder av teatergruppen Juleselskapet som har satt opp familie-klassikere i Fredrikshalds Teater siden 1990.

Veronica var sist å se som Annie i Verdiløse menn (Litteraturhuset i Fredrikstad og Brygga KS Halden) og som Løven i Dyrenes karneval (v/ DKS Halden og Det Norske Blåseensemble) 

I «Ættens makt» er hun regiassistent og spiller Britta. 

.

Tonje Hannestad
Tonje Hannestad spiller «Petronella» og spåkone

Tonje har vært en levende snurrebass innen teater, sang og dans i en evighet (eller i hvert fall store deler av livet). Oppvokst i en teaterfamilie, ble hun praktisk talt dratt med på scenen fra bleiestadiet. I tenårene slo hun seg sammen med Tomas Glans og startet Ungdomsteateret og «Behind the Mask». Dette resulterte i årlige Sommercabareter, «Skogens musikanter» og en hel haug med danse- og underholdningsoppdrag.

Med en solid teaterutdannelse fra både Göteborg og London, har hun sikret seg en solid dose kultur og sprø britisk humor. Hun har hatt æren av å spille i «Festen» og tok rollen som Kaa i «Jungelboken» (ja, slangen!). Som om ikke det var nok, har hun også vært regiassistent og koreograf i «Veslefrikk».

Hun har danset seg gjennom «Nøtteknekkeren», sunget seg gjennom «Oliver Twist» og stjålet showet som heksa i «Reisen til Julestjernen» med Juleselskapet. I 2022 tok hun på seg rollen som Konstanze i Uddaspillet og kan knapt vente med å hoppe tilbake på scenen i årets oppsetning. Klar, ferdig, teater!

.

Arne Dalene
Arne Dalene spiller «Anton Gropa» og «Peter dagskjærer».

Arne er 65 år, utdannet vernepleier og har arbeidet i rustjenesten i Halden Kommune, Marker kommune og Halden fengsel i mange år. Han har vært aktiv i teatermiljøet i Halden siden 1980 bl.a. med gateteater, roller i revyselskapet Ha–Ha–Halden, Juleselskapet, Fredrikshald Teaterselskap m.m. Han har også vært aktiv i sangkoret Mixdur i nærmere 30 år. I Uddaspillet har han bl.a. roller som Olaves i Pina og Thulstrup. Arnes bestefar ble født på Stor øya i Femsjøen, hvor også hans oldefar og tippoldefar vokste opp.

Anniken Ottersen Lindbak
Anniken Ottersen Lindbak spiller «Taterjenta Kaisa» 

Anniken Ottersen Lindbak spiller Kaisa Taterjente og Konstanze. Anniken kommer fra Raufoss, og jobber utøvende som sanger, skuespiller og danser med base på Hamar. Hun er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet og Bårdar International i Oslo, samt faglærer i musikk fra HINN. Anniken har blant annet vært produsent, musikalsk ansvarlig og utøvende i «En hyllest til The Monn Keys» på Chat Noire Teater, sammen med The Attitunes, dubbet for NRK og Netflix, og medvirket i ulike spel, konserter og musikkteaterproduksjoner. Anniken gjør konserter og oppdrag som utøvende jazzsanger, underviser for Gjøvik VGS. og Toneheim Folkehøgskole i ulike musikk- og dramafag, og er også en erfaren rytter som kan medvirke i oppsetninger med hest. 

Bent Ingerø-Ahlsen
Bent Ingerø-Ahlsen spiller «flis-Knut».

 
Bent Ingerø-Ahlsen har spilt i forskjellige oppsetninger siden 90- tallet.
«Full Pott» var den første.
Ellers kan det nevnes: Flere oppsetninger i Juleselskapet, Ronja Røvedatter, Sofie Giftmordersken, Tartuffe, Spilte «Bulten i Bo» i Emil i Lønneberget, spilte Kammertjener i Jeppe på bjerget, Jonathan (røver) i Kardemommeby, Nissefar i Reisen til julestjernen, Festen mm.

Elisabeth Stenvard
Elisabeth Stenvard spiller «Stina»

Elisabeth Stenvard er oppvokst i Rakkestad men har bodd i Halden siden 1998.
Hun  har mest erfaring på scenen som vokalist i band og kor gjennom mange år. Hennes første møte med teater var i 2017 hvor hun fikk et treårig oppdrag gjennom skolesekken, hvor hun spilte Fru Tank i «Jul på Rød» i de påfølgende førjulstider.

Justin R
Sverre Langbråten  spiller dreng.

Justin Richard Ravneng Mittet
Justin Richard Ravneng Mittet spiller dreng

Han har også medvirket i Nøtteknekkeren og musikalen Oliver! I årets Udda-oppsetning spiller han dreng.

Håkon Nygaard Nevjen
Håkon Nygaard Nevjen spiller «Karl tater» og Dreng. Foto: Johannes Granseth

Håkon, 30, er fra Halden. Født inn i en musikalsk familie.
«Det var en gang en sommer i nittenhundreognittitre» og var nesten med på Berbyspillet før han ble født! 15 år senere var han ikke bare blant publikum, han sto også på scenen som norsk dreng som ble innrullert i den norske armé for å kjempe mot den svenske overmakten, for konge og fedreland! Men ikke nok med det, han var sågar født! I april 2024 spilte Håkon Frøy i Skirnes Ferd, satt opp av Teateret på den grønne gren, med Tord Akerbæk (regi) på Black Box.Han har tidligere vært med på flere oppsetninger av juleselskapet som barn, da som gatebarn i Charles Dickens «En Julefortelling» og som skogsalv i reisen til julestjernen.
Han har også spilt i korps, gikk på musikk, med sang som hovedinstrument, på MDD på Risum. Diverse oppsetninger på Skjeberg Folkehøyskole, revy, konsert, osv foruten musikklinja på Remmen Høgskole.  

 

Emil Frisk
Emil Frisk spiller «Andreas tater» og bøddel.

Emil Frisk kommer från Sverige och bor på en gård i metropolen Rabbalshede i Norra Bohuslän.  Är trumslagare och har bland annat spelat i band som Cipher System, Desertron, First Band From Outer Space och Obsklassen.
 
Emil var med som skådespelare och musiker i uppsättningarna av Stenhuggarfestivalerna på Ystehede. Han är tacksam att få vara en del av UDDASPILLET och ser fram emot en fantastisk upplevelse i Vadet 2024.

Vera Klevmo
Vera Klevmo spiller «Gunhild»

Vera er født i 1957, har tre sønner og er  bestemor til 3. 
Hun har vært med på Berbyspillet og sykehusrevy, og har gjennom årene sydd mange kostymer.
Vera er glad for å være med på Uddaspillet. Hun leste bøkene til Bye som tenåring og ble fascinert, og var stolt over å være i slekt med hans svigerinne.
Hun vil også gjerne takke bruktbutikk for bidrag til sygruppa med overskuddstextiler, og takk til Fretex Halden for hjelp ved den første oppsetting.

Jon Erling Lindquist
Jon Erling Lindquist spiller «Høker Emald», «Matias» og soldat.

Jon Erling Lindquist er straks 62 år og jobber som vaktmester på Haldenklinikken.
Han har spilt Rasmus Bingen i det første Uddaspillet og vært med i Karl XIIs siste felttog 2 ganger, IDA amatørteaters oppsetning av Lilletrollet, samt deltatt på 6 sykehusrevyer i Sykehuset Østfold hvor rollene har vært veldig varierende. Han synger i Haldens største blandakor PicoCanto og er ellers aktiv i BRA Historielag. 

Monia Berger-Lund
Monia Berger-Lund spiller «Helene Lorentzen»

Monia Berger-Lund (47) har drevet med teater, sang og dans siden tidlig i barneårene. Hun har medvirket i en rekke teateroppsetninger, i mange ulike roller.
I 2003 startet hun opp Veslefrikk Teaterverksted som gjennom 21 år har utviklet seg til å bli Haldens største kulturarena for barn og ungdom. 
Monia er både produsent og teaterregissør og har gjennom Veslefrikk produsert og regissert over 80 teater og musikaloppsetninger i Halden, Aremark, Rakkestad, Råde og Tromsø. 
Av større produksjoner kan nevnes Musikalen Annie, Grease og Reisen til julestjernen.
Monia har mottatt ærespris for sitt arbeid med Veslefrikk Teaterverksted.
Hun har vært engasjert av den lokale kulturelle skolesekken i flere prosjekter. Både som skuespiller og med å inkludere barn og ungdom fra Veslefrikk. Hun har også ved flere anledninger samarbeidet med Det norske blåseensamble. 
I tillegg til å jobbe med teater har hun også medvirket i flere ulike roller innen tv og reklame.  Høsten 2024 debuterer hun som forfatter med utgivelse av sin første barnebok.

 

.

Nils Klevmo
Nils Klemo spiller «Gust»

Nils var med i Brageteateret i 86-87 og Ida Teaterlag fra 1999 til 2020.
I de årene var han med foran og/eller bak kulissene i samtlige forestillinger. Det var hovedsakelig forskjellige mindre roller. 
Bak kulissene har han vært produsent, teatersjef, festivalsjef, plakatdesigner, lydansvarlig, pr-ansvarlig, sikkerhetsansvarlig, sponsoransvarlig, søknadsansvarlig, rettighetsansvarlig og mye mer.

.  

 

Leon Ahlsen
Leon Oliver Ingerø-Ahlsen spiller «Elias Tater» og dreng

Leon er 14 år.

Han har vært med i Folkevang talenter med sang (og vunnet 2 ganger)

Ivrig fotballspiller på TTIF
Spiller trommer i Idd Skolemusikkorps
Dette er andre gang han er med i en teater oppsetning.


Veslefrikk teaterverksted er med
Veslefrikk Teaterverksted er med i Uddaspllet

Unge skuespillere fra Veslefrikk Teaterverksted deltar i årets Uddaspill som de mystiske underjordiske. Hver og en gir sitt unike bidrag, og sammen skaper de magiske øyeblikk i forestillingen. Bakerst fra venstre:
Ingrid Elisabeth Holtan, Julian Stø Berg , Beatrice Asbjørnsen
Foran fra venstre: Lycke Sofie Scølin, Amèlie Berger Mørk , Nora Gjerstad, Elida Berger, Villemo Hagen Løvhaug.


Daneree i Uddaspillet
De flinke danserne i Uddaspillet

Uddaspillets dansere: fra venstre: Sol Emilie Stenvard Herstad, Hedda Holtan, Fiona Woodburn, Amanda Seline Johansen. For å løfte det visuelle utrykket i Uddaspillet, har vi samlet sammen ett knippe med dansere fra Halden. Og denne gjengen her kan brukes till alt! Ikke bare gjør de en formidabel jobb som dansere under årets Uddaspill, men de trakterer også flere roller; alt i fra tjenestepiker og folk i byen till underjordiske.
Hedda har drevet med teater i 7 år og liker å drive med musikk på fritida. Hun spilte Sonja i «Reisen til julestjernen» forrige jul med Juleselskapet, og har også vært med på mange andre oppsetninger.
Fiona er 14 år, og har drevet med kultur så lenge hun kan huske. Hun har danset i 12 år, og spiller også i band. Utenfor det driver hun også med musikalteater, og hvert år er hun med i oppsetningene til Juleselskapet!
Sol Emilie er 13 år og har spilt teater siden hun var liten i Veslefrikk teater. Hun har også spilt i Jungelboken på Snarøja hvor hun også danset cheer-dans! Nå for tiden danser hun streetdance/freestyle på Halden Kulturskole.
Amanda Celine er 13 år og har danset siden hun var 8-9 år. Hun har danset hip-hop, moderne, K-Pop og er med i Show Team på Halden Danseskole. Hun har gått på musikal og var med og danset i danseskolens/teaterskolens oppsetninger av «ALICE» og ”Jungelboken”. Ellers er hun glad i fotball, K-Pop, Eurovison og dyr.