fbpx

2024 Medvirkende

Johnny Nilsen
Johnny Nilsen: «Niels Kjeldssøn Stub» 

Johnny Nilsen er 51 år, jobber som arenakoordinator på Kanalmuseet og som daglig leder av Halden Kulturråd, har vært aktiv i teatermiljøer siden ungdomsårene. Har vært med i teatergrupper i Volda, Drøbak, Oslo og Halden.
Johnny har teaterbakgrunn som skuespiller, produsent, manusforfatter og instruktør i revyer, farser, komedier, tragedier, historiske spill, impro-teater og dukketeater. Spilte Baron Nilus i «Jeppe på Berget» i 2017 og Vielgeschrey i «Den Stundesløse» i 2019 og Dr. Thomas Stockmann i «En Folkefiende» i 2020. Spilte 4 roller  i «Mysteriet Myrna Vep» i 2021 og Dommer i den kritikerroste oppsetning av «Verdiløse menn» i 2023. Har 5 barn i alderen 8 – 22 år.

Lars G Hammer
Lars G. Hammer: «Åsmund tømmerkipper»

Lars G. Hammer har holdt på med teater siden barneskolen,
3 år med Brage både som teatersjef og skuespiller.
Han har spilt Karl 12 på Berby Herregård, vært aktiv i Juleselskapet i 15 år. Har spilt i «Blanke messingen» både i Halden og Fredrikstad, «Peter Pan», «Emil i Lønneberget» osv. Spilte Jacob skomaker i «Jeppe på Berget», Oldfux i «Den Stundesløse» og Billing i «En Folkefiende» i 2020, spilte vikingkonge i «Kong Jell» i den kultuelle skolesekken i 2021 og Dommer i den kritikerroste oppsetning av «Verdiløse menn» i 2023.
Har også spilt i diverse filmer og TV-produksjoner for NRK og produksjoner i Fredrikstad og Sarpsborg.


Geir Andersen
Geir Andersen. Kommandant

Geir er 50 år, samboer gjennom 26 år med Mariette Mellegård og har 2 barn.
Han startet i Halden barne og ungdomsteater på 80 tallet, og var med i Halden byteater og har vært med i Juleselskapet siden 2002. Fra 2017 som regissør.
Blant oppsetninger kan nevnes: «Det gode menneske fra Sezuan», «Full pott», Harold Pinters «Kjøkkenheisen», «Den som drukner sladrer ikke», «Den spanske flue», «Frihetspapiret», «Ronja Røverdatter», «I blanke messingen».  I Juleselskapet regi: «Peter Pan», «Arsenik og gamle kniplinger», «Emil», «Ett Julekvad», «Reisen til julestjernen», «Hakke bakkeskogen», «Askepott og Lillemus-Mei», «Mormor og de 8 ungene», «Kardemommeby» og «Nøtteknekkeren». «Kong Jell» (som produsent).
Han var produsent og spilte Knugern i den kritikerroste oppsetning av «Verdiløse menn» i 2023.

Monica Grodatter Hjelle
Monica Grodatter Hjelle: «Mette Meng»

Monica Hjelle spiller Mette Meng. Monica er utdannet skuespiller ved Bergen Teaterskole, og har siden 1996 jobbet som profesjonell skuespiller ved de fleste Norske Teater i Norge, som Nordland Teater, Det Norske Teater, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Riksteatret og Den Nationale Scene i Bergen. Monica er en rutinert komedienne, men har også gjort store dramatiske roller. Hun har utmerket seg i mange musikaler og har også medvirkende i mange oppsetninger i Østfold.


Frank Skovrand
Frank Skovrand: Willum, Rådmann

Frank Skovrand er musiker, skuespiller, låtskriver, tekstforfatter og artist. Har vært i musikk, film og teaterbransjen siden 1992.

Ble nylig nominert til Spellemannpris i kategorien «Årets tekstforfatter». Innenfor skuespillervirket har han de siste 30 årene hatt utallige roller både på TV, film og på de skrå bredder. Har spilt alt fra drama til komedie, musikal og tragedie, alene på scenen med monologer, til gigantproduksjoner med både folk og fe. I tillegg til Uddaspillet, er Skovrand for tiden aktuell med; Lysglimt i mørket på Brottet scene, Innspilling av ny tv-serie og teaterstykket YNGVE (fra barnehjemmet til LO-toppen) – samtidig som han skriver musikk til sitt neste album. Han har tidligere utgitt fire album og en rekke singler. Se mer på: www.skovrand.no

Lars Kenneth Westby
Lars Kenneth Westby spiller «Andreas» og tater.

Lars Kenneth Westby, Født 1975 i Oslo og bor i Rakkestad Han har dramafaglig utdanning fra Høgskulen i Volda. Tidligere har Kenneth jobbet med en rekke amatørteater-oppsetninger både som skuespiller og som regissør.
Kenneth er også kor-entusiast, slampoet og performance-kunstner. Han ble sist sett i steinhoggerspillet, St.Croix teaterensamble, på statens høstutstilling og på Østfold scene. 

Veronica Mittet
Veronica Mittet spiller «Britta» + regiassistent / inspisient

Veronica Mittet har vært aktiv i Østfolds teatermiljø i over 20 år, både som danser, koreograf, skuespiller og produsent. Hun er leder av teatergruppen Juleselskapet som feiret sitt 30 årsjubileum i 2021 med oppsetningen Nøtteknekkeren ved Fredrikshalds Teater.

Øvrige lokale produksjoner de senere år: Den kulturelle skolesekkens Ved den tredje sol (2022), En folkefiende (2020), Den Stundesløse (2019).
I «Ættens makt» bidrar hun også som regiassistent  / inspisient.

Tonje Hannestad
Tonje Hannestad spiller «Petronella» og spåkone

Tonje Hannestad har drevet med teater, sang og dans store deler av livet. Vokste opp i en teaterfamilie, hvor man ble dratt med på scenen fra barnsår av. I tenårene var hun med på å starte Ungdomsteateret og Behind the mask sammen med Tomas Glans. Det ble Sommercabare’ mange år på rad, Skogens musikanter og diverse danse og underholdnings oppdrag. Studerte teater, sang og dans i både Gøteborg og London etter videregående.
Var med på Festen i Blackbox hvor Anne Lisbeth Lande regisserte og spilte Kaa i Jungelboken regissert av Tomas Glans. Var ansatt som regiassistent og koreograf i Veslefrikk to semestre i 2018/2019. Og Nøtteknekkeren med Juleselskapet høsten 2021. Hun  spilte Konstanze i UDDASPILLET 2022.

Arne Dalene
Arne Dalene spiller «Anton Gropa» og Peter dagskjærer

Arne er 65 år, utdannet vernepleier og har arbeidet i rustjenesten i Halden Kommune, Marker kommune og Halden fengsel i mange år. Han har vært aktiv i teatermiljøet i Halden siden 1980 bl.a. med gateteater, roller i revyselskapet Ha–Ha–Halden, Juleselskapet, Fredrikshald Teaterselskap m.m. Han har også vært aktiv i sangkoret Mixdur i nærmere 30 år. I Uddaspillet har han bl.a. roller som Olaves i Pina og Thulstrup. Arnes bestefar ble født på Stor øya i Femsjøen, hvor også hans oldefar og tippoldefar vokste opp.

Anniken Bakken Lundberg
Anniken Bakken Lundberg spiller Ragnhild Edmondsdotter

Anniken jobber frilans som utøvende musikalartist og har blant annet medvirket i produksjoner som GREASE (Oslo Spektrum), KIDS IN CRIME (Tv2 Norge), JUL PÅ MÅNETOPPEN (Norgesturnè), OLIVER! (Oslo Nye), KUTOPPEN og HAKKEBAKKESKOGEN (Kristiansand Dyrepark), HVITE GUTTER (Discovery+), TRE NØTTER TIL ASKESPOTT (Blå Grotte), BLINDPASSASJER (Det Andre Teateret) og EN MIDTSOMMERNATTS DRØM (Brottet Amfi). 
I tillegg til sitt virke som utøvende kunstner videreutvikler hun barn og ungdom som sceneinstruktør, kunstnerisk ansvarlig og koreograf i Plankebyen Ungdomsteater, West End Studios og Fredrikstad barne- og ungdomsteater. Hun gir også ut egenskrevet musikk som soloartist og under artistnavnet HJERTEVENN.

Marcus Hannestad
Marcus Hannestad «Oluf kramkar» 

Marcus Hannestad har mer enn 36 års teatererfaring. Han var med på å starte Halden byteater og Commedia dell’artes ensemblet. Var med på Tomas Glans’ «Jungelboken». Medvirket i mange år i Juleselskapets oppsetninger. Har vært med i «Fame» på Chat Noir i Oslo. Har medvirket i reklamefilmer, i «Hotell Cæsar» og voksenundervisning på NRK 2. De 4 siste årene har han spilt Carsten Tank i «Et julespill» på Rød herregård. Marcus fikk stående ovasjoner for sin tolkning av Jeppe i «Jeppe på Berget» i 2017 og spilte Skriver i «Den Stundesløse» i 2019, og spilte Toke i årets skolesekk prosjekt «Den tredje sol».

Asgeir Borgemoen
Asgeir Borgemoen spiller «Høker Emald», Nattmannen og Smed

Asgeir begynte å leke på scenen som 7 år gammel, med to forestillinger i året gjennom hele grunnskolen og ungdomsskolen. Etter en intens teaterutdannelse før og under OL på Lillehammer, har han jobbet profesjonelt på scenen siden 1994, med godt over 1300 forestillinger og opptredener.
Hans skuespiller bakgrunn er fra fysisk teater i tradisjonen til Grotowski, Odinteateret, teater Gardzienice osv. Jobbe i friteater-gruppen Stella Polaris fra 1994 frem til han begynte i NRK i 1998/99. Har også jobbet en del ute i Europa på somrene med sirkus og gjøglertradisjonen friskt i sjelen. I vinterhalvåret var han på turne i Norge med forestillinger for skoler og kulturhus. På 90-tallet jobbet han som stuntmann i film. Det siste han gjorde som ren skuespiller, var en av tre hovedroller i 60-års jubileumsforestillingen til Riksteateret. I UDDASPILLET 2022 spilte han med bravur Anthonius kirurgus.
Asgeir har jobbet sammenhengende på scenen og i TV-ruten de siste 27 årene.

Bent Ahlsen
Bent Ingerø-Ahlsen spiller «Flis Knut»

 
Bent Ingerø-Ahlsen har spilt i forskjellige oppsetninger siden 90- tallet.
«Full Pott» var den første.
Ellers kan det nevnes: Flere oppsetninger i Juleselskapet, Ronja Røvedatter, Sofie Giftmordersken, Tartuffe, Spilte «Bulten i Bo» i Emil i Lønneberget, spilte Kammertjener i Jeppe på bjerget, Jonathan (røver) i Kardemommeby, Nissefar i Reisen til julestjernen, Festen mm.

Elisabeth Stenvard
Elisabeth Stenvard spiller «Stina»

Elisabeth Stenvard er oppvokst i Rakkestad men har bodd i Halden siden 1998.
Hun  har mest erfaring på scenen som vokalist i band og kor gjennom mange år. Hennes første møte med teater var i 2017 hvor hun fikk et treårig oppdrag gjennom skolesekken, hvor hun spilte Fru Tank i «Jul på Rød» i de påfølgende førjulstider.

Emil Frisk
Emil Frisk.

Emil Frisk kommer från Sverige och bor på en gård i metropolen Rabbalshede i Norra Bohuslän.  Är trumslagare och har bland annat spelat i band som Cipher System, Desertron, First Band From Outer Space och Obsklassen.
 
Emil var med som skådespelare och musiker i uppsättningarna av Stenhuggarfestivalerna på Ystehede. Han är tacksam att få vara en del av UDDASPILLET och ser fram emot en fantastisk upplevelse i Vadet 2024.

Anonym skuespiller
Profilbilde og tekst kommer

Nils Otto Økern Klevmo 

Ketil Ravneng
Ketil Ravneng. Thorfind Edmondson, Profeten Joachim

Ketil arbeider til daglig som avdelingsleder i helse og velferd i Sarpsborg. Debuterte i Sarpeteatrets oppsetning av «Pippi» i 1990, og har siden deltatt i utallige oppsetninger i hele Østfold. I Halden mest kjent for oppsetninger i Juleselskapets regi de siste 15 år, «Myrna Vep» med HaldenCompagniet, oppsetninger med Fredrikshalds Teaterselskap og ikke minst 2023 – suksessen «Verdiløse menn».. 

Anonym skuespiller
Profilbilde og tekst kommer

Monia Berger-Lund

 

.

aNONYM
Profilbilde og tekst kommer

Jens Olav Johansen.  

Jon Erling Lindquist
Jon Erling Lindquist: Lauritz prest og Mathias-

Jon Erling Lindquist er straks 62 år og jobber som vaktmester på Haldenklinikken.
Han har spilt Rasmus Bingen i det første Uddaspillet og vært med i Karl XIIs siste felttog 2 ganger, IDA amatørteaters oppsetning av Lilletrollet, samt deltatt på 6 sykehusrevyer i Sykehuset Østfold hvor rollene har vært veldig varierende. Han synger i Haldens største blandakor PicoCanto og er ellers aktiv i BRA Historielag.