fbpx

Medvirkende

Johnny Nilsen
Johnny Nilsen: «Niels Kjeldssøn Stub» 

Johnny Nilsen er 51 år, jobber som arenakoordinator på Kanalmuseet og som daglig leder av Halden Kulturråd, har vært aktiv i teatermiljøer siden ungdomsårene. Har vært med i teatergrupper i Volda, Drøbak, Oslo og Halden.
Johnny har teaterbakgrunn som skuespiller, produsent, manusforfatter og instruktør i revyer, farser, komedier, tragedier, historiske spill, impro-teater og dukketeater. Spilte Baron Nilus i «Jeppe på Berget» i 2017 og Vielgeschrey i «Den Stundesløse» i 2019 og Dr. Thomas Stockmann i «En Folkefiende» i 2020. Spilte 4 roller  i «Mysteriet Myrna Vep» i 2021. Har 5 barn i alderen 8 – 22 år.

Lars G Hammer
Lars G. Hammer: «Åsmund tømmerkipper» og «Thorkeld Bergkasa»

Lars G. Hammer har holdt på med teater siden barneskolen,
3 år med Brage både som teatersjef og skuespiller.
Han har spilt Karl 12 på Berby Herregård, vært aktiv i Juleselskapet i 15 år. Har spilt i «Blanke messingen» både i Halden og Fredrikstad, «Peter Pan», «Emil i Lønneberget» osv. Spilte Jacob skomaker i «Jeppe på Berget», Oldfux i «Den Stundesløse» og Billing i «En Folkefiende» i 2020, spilte vikingkonge i «Kong Jell» i den kultuelle skolesekken i 2021.

Har også spilt i diverse filmer og TV-produksjoner for NRK og produksjoner i Fredrikstad og Sarpsborg.


Morten Milde
Morten Milde spiller «Alv Udda»

Morten har vist seg som en markant kulturaktør gjennom de siste 40 år. Han har hatt roller i de fleste oppsetninger signert Kulturværste i Fredrikstad, vært skuespiller for Scenekunst Østfold i oppsetninger som «Haldens Jubileums forestilling 2016». «Barokk» -2013-2014, (nå, Østfold Internasjonale Teater) og diverse teaterstykker i Sarpsborg, Halden og Mysen. Morten har de siste årene jobbet mest på regisiden – med stor suksess. Morten har også komponert musikk for TV-serien «Dag». Les mer om hans solide teaterbakgrunn på Uddaspillets kunstneriske team.

Monica Grodatter Hjelle
Monica Grodatter Hjelle: «Mette Meng»

Monica Hjelle spiller Mette Meng. Monica er utdannet skuespiller ved Bergen Teaterskole, og har siden 1996 jobbet som profesjonell skuespiller ved de fleste Norske Teater i Norge, som Nordland Teater, Det Norske Teater, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Riksteatret og Den Nationale Scene i Bergen. Monica er en rutinert komedienne, men har også gjort store dramatiske roller. Hun har utmerket seg i mange musikaler og har også medvirkende i mange oppsetninger i Østfold. Les mer om Monicas gedigne bakgrunn under presentasjonen av Uddaspillets kunstneriske team.


Frank Skovand
Frank Skovrand spiller Gust Pålsa

Frank Skovrand er musiker, skuespiller, låtskriver, tekstforfatter og artist. Har vært i musikk, film og teaterbransjen siden 1992.

Ble nylig nominert til Spellemannpris i kategorien «Årets tekstforfatter». Innenfor skuespillervirket har han de siste 30 årene hatt utallige roller både på TV, film og på de skrå bredder. Har spilt alt fra drama til komedie, musikal og tragedie, alene på scenen med monologer, til gigantproduksjoner med både folk og fe. I tillegg til Uddaspillet, er Skovrand for tiden aktuell med; Lysglimt i mørket på Brottet scene, Innspilling av ny tv-serie og teaterstykket YNGVE (fra barnehjemmet til LO-toppen) – samtidig som han skriver musikk til sitt neste album. Han har tidligere utgitt fire album og en rekker singler. Se mer på: www.skovrand.no

Lars Kenneth Westby
Lars Kenneth Westby: «Joachim i jordkoia»

Lars Kenneth Westby, Født 1975 i Oslo og bor i Rakkestad Han har dramafaglig utdanning fra Høgskulen i Volda. Tidligere har Kenneth jobbet med en rekke amatørteater-oppsetninger både som skuespiller og som regissør.
Kenneth er også kor-entusiast, slampoet og performance-kunstner. Han ble sist sett i steinhoggerspillet, St.Croix teaterensamble, på statens høstutstilling og på Østfold scene. scene.

Veronica Mittet
Veronica Mittet spiller Marthe

Veronica Mittet har vært aktiv i Østfolds teatermiljø i over 20 år, både som danser, koreograf, skuespiller og produsent. Hun er leder av teatergruppen Juleselskapet som feiret sitt 30 årsjubileum i 2021 med oppsetningen Nøtteknekkeren ved Fredrikshalds Teater.

Øvrige lokale produksjoner de senere år: Den kulturelle skolesekkens Ved den tredje sol (2022), En folkefiende (2020), Den Stundesløse (2019)

Tonje Hannestad
Tonje Hannestad spiller Konstanze

Tonje Hannestad har drevet med teater, sang og dans store deler av livet. Vokste opp i en teaterfamilie, hvor man ble dratt med på scenen fra barnsår av. I tenårene var hun med på å starte Ungdomsteateret og Behind the mask sammen med Tomas Glans. Det ble Sommercabare’ mange år på rad, Skogens musikanter og diverse danse og underholdnings oppdrag. Studerte teater, sang og dans i både Gøteborg og London etter videregående.
Var med på Festen i Blackbox hvor Anne Lisbeth Lande regisserte og spilte Kaa i Jungelboken regissert av Tomas Glans. Var ansatt som regiassistent og koreograf i Veslefrikk to semestre i 2018/2019. Og Nøtteknekkeren med Juleselskapet høsten 2021. Hun gleder seg stort til å spille Konstanze i Uddaspillet.

Arne Dalene
Arne Dalene: «Tolstrup» og «Olaves i Pina»

Arne er 65 år, utdannet vernepleier og har arbeidet i rustjenesten i Halden Kommune, Marker kommune og Halden fengsel i mange år. Han har vært aktiv i teatermiljøet i Halden siden 1980 bl.a. med gateteater, roller i revyselskapet Ha–Ha–Halden, Juleselskapet, Fredrikshald Teaterselskap m.m. Han har også vært aktiv i sangkoret Mixdur i nærmere 30 år. I Uddaspillet har han bl.a. roller som Olaves i Pina og Thulstrup. Arnes bestefar ble født på Stor øya i Femsjøen, hvor også hans oldefar og tippoldefar vokste opp.

Sverre Magnus Heidenberg
Sverre Magnus Heidenberg:  Geshowen

Sverre har jobbet som utøvende danser i over 20 år, med flere koreografer og kompanier i Skandinavia, de siste 10 årene i Norge med Jo Strømgren Kompani.
Han har lang erfaring som både produsent og prosjektleder i kulturfeltet, og er daglig leder av vår lokale Halden Danseskole. Til daglig jobber han som lærer på Musikk, dans og drama på Halden vgs..

Marcus Hannestad
Marcus Hannestad: «Handlende Oluf» 

Marcus Hannestad har mer enn 36 års teatererfaring. Han var med på å starte Halden byteater og Commedia dell’artes ensemblet. Var med på Tomas Glans’ «Jungelboken». Medvirket i mange år i Juleselskapets oppsetninger. Har vært med i «Fame» på Chat Noir i Oslo. Har medvirket i reklamefilmer, i «Hotell Cæsar» og voksenundervisning på NRK 2. De 4 siste årene har han spilt Carsten Tank i «Et julespill» på Rød herregård. Marcus fikk stående ovasjoner for sin tolkning av Jeppe i «Jeppe på Berget» i 2017 og spilte Skriver i «Den Stundesløse» i 2019, og spilte Toke i årets skolesekk prosjekt «Den tredje sol».

Asgeir Borgemoen
Asgeir Borgemoen: Anthonius Kirurgus

Asgeir begynte å leke på scenen som 7 år gammel, med to forestillinger i året gjennom hele grunnskolen og ungdomsskolen. Etter en intens teaterutdannelse før og under OL på Lillehammer, har han jobbet profesjonelt på scenen siden 1994, med godt over 1300 forestillinger og opptredener.
Hans skuespiller bakgrunn er fra fysisk teater i tradisjonen til Grotowski, Odinteateret, teater Gardzienice osv. Jobbe i friteater-gruppen Stella Polaris fra 1994 frem til han begynte i NRK i 1998/99. Har også jobbet en del ute i Europa på somrene med sirkus og gjøglertradisjonen friskt i sjelen. I vinterhalvåret var han på turne i Norge med forestillinger for skoler og kulturhus. På 90-tallet jobbet han som stuntmann i film. Det siste han gjorde som ren skuespiller, var en av tre hovedroller i 60-års jubileumsforestillingen til Riksteateret.
Asgeir har jobbet sammenhengende på scenen og i TV-ruten de siste 27 årene.

Bent Ahlsen
Bent Ingerø-Ahlsen: Spille Reinuls

 
Bent Ingerø-Ahlsen har spilt i forskjellige oppsetninger siden 90- tallet.
«Full Pott» var den første.
Ellers kan det nevnes: Flere oppsetninger i Juleselskapet, Ronja Røvedatter, Sofie Giftmordersken, Tartuffe, Spilte «Bulten i Bo» i Emil i Lønneberget, spilte Kammertjener i Jeppe på bjerget, Jonathan (røver) i Kardemommeby, Nissefar i Reisen til julestjernen, Festen mm.

Elisabeth Stenvard
Elisabeth Stenvard: Spiller Stina

Elisabeth Stenvard er oppvokst i Rakkestad men har bodd i Halden siden 1998.
Hun  har mest erfaring på scenen som vokalist i band og kor gjennom mange år. Hennes første møte med teater var i 2017 hvor hun fikk et treårig oppdrag gjennom skolesekken, hvor hun spilte Fru Tank i «Jul på Rød» i de påfølgende førjulstider.

Emil Frisk
Emil Frisk: spiller Samuel

Emil Frisk kommer från Sverige och bor på en gård i metropolen Rabbalshede i Norra Bohuslän. Han arbetar i helsevesen och har bakgrund som musiker. Är utbildad trumslagare och har bland annat spelat i band som Cipher System, First Band From Outer Space och Obsklassen. Han har även varit militärmusiker i Arméns Trumkår.

Hans erfarenheter inom teaterns värld är inte så stora, men han har snart 39 års erfarenhet av att spela huvudrollen i äventyrskomedin om sig själv. Han syntes även som skådespelare och musiker i teateruppsättningarna på Stenhuggarfestivalerna på Ystehede. Emil är glad och tacksam att få vara en del av Uddaspillet och hoppas kunna ägna sig mer åt skådespeleri i framtiden.


Nils Otto Økern Klevmo spiller Sima Løkengen.

Leon Ahlsen
Leon Ingerø-Ahlsen.

Leon er 12 år.

Han har vært med i Folkevang talenter med sang (og vunnet 2 ganger)

Ivrig fotballspiller på TTIF
Spiller trommer i Idd Skolemusikkorps
Dette er første gang han er med i en teater oppsetning.

Kåre Hjelle
Kåre Hjelle spiller Blix

Kåre er en Ex-sjøkaptein på 76 som fremdeles jobber innen maritim virksomhet.

Han har deltatt som statist i flere opera-forestillinger på Fredriksten festning.

Rollen som Blix i dette spillet ser han som en hyggelig avveksling fra det han ellers driver med til daglig.

Idun
Idun Rosenkilde spiller «Helene som voksen»

Idun er en ung skuespiller fra Råde som flyttet til Halden for å studere musikk, dans og drama.  Hun har spilt teater i mange år og har vært med i flere forestillinger i Råde som barn.

På skolen i Halden har hun og klassens teaterkompani Apokalypse satt opp stykker som «Hvem er redd for Virginia Woolf» og «Tolvskillingsoperaen». Hun ser fram til å være med i Uddaspillet.

Fredrik Asval Olsen
Fredrik Asvald Olsen: «Oliver Kolledreng»

Fredrik er 17 år og kommer fra Tistedal. Han går på Villekulla barne- og ungdomsteater, hvor han blant annet har spilt i musikalene «Fame», «Reisen til julestjernen», «Grease» og «Marens Jul». Fredrik har også deltatt i store produksjoner som «Tryllefløyten», «Den Hvite Dame» og «Jesus Christ Superstar». Flere sommere har han vært å se i spelet «Olav den Heldige», og julen 2019 spilte han Peter Pan i musikalen «Peter Pan» med Juleselskapet. Han spiller også i NRK Super sin tv-serie «Klassen», en kanal han også har dubbet flere roller for. Nylig har han vært å se i «Chicago» med Plankebyen Ungdomsteater.