fbpx

De ledende roller

Morten Milde
Morten Milde, Alv Udda og regissør

Morten Milde spiller hovedrollen som skogskjempen Alv Udda, og er instruktør i Uddaspillet. Han er fra Halden og har vist seg som en markant kulturaktør gjennom de siste 40 år. Han har bakgrunn som musiker og sanger fra band som «Front Page» og «Ghost Riders», men også som skuespiller og instruktør i Østfold. Han har hatt roller i de fleste oppsetninger signert Kulturværste i Fredrikstad, vært skuespiller for Scenekunst Østfold i oppsetninger som «Haldens Jubileums forestilling 2016». «Barokk» -2013-2014, (nå, Østfold Internasjonale Teater) og diverse teaterstykker i Sarpsborg, Halden og Mysen. Morten har de siste årene jobbet mest på regisiden, for bl.a. «Stenhoggerspelet» på Ystehede, for Scenekunst Østfold, vært «Showdoktor» for Fredrikstadguttane, hatt regi på «Byoperettens» store jubileumsforestilling i 2017, Stykket «1567» i 2018 og har fått gjennomgående gode skussmål for dette. Han ble sist sett på scenen i » Blanke messingen» i Sarpsborg, februar 2022. Morten har også komponert musikk for TV-serien «Dag». Morten er gift, bor i Fredrikstad, har tre barn og tre barnebarn.

Samuel Frøler
Samuel Fröler: «Prest» og «Djevel»

Samuel Fröler er en svensk skuespiller, født i 1957, utdannet ved Teaterhögskolan i Göteborg, og har jobbet mest på teater, blant annet ved Stockholms stadsteater, Det Norske Teatret og Kulturhuset Stadsteatern. 

Han har også gjort seg bemerket som filmskuespiller med roller i Bergmanns Den gode viljen, Livvaktene, Enskilda samtal og den norske Ulvesommer.

Han fikk sitt gjennombrudd i Sverige i 1989 i tv-serien Tre kärlekar. På slutten av 1990-årene hadde han stor suksess med rollen som legen Johan i tv-serien Skjærgårdsdoktoren. Denne serien ble også meget populær i Norge og ble første gang vist på NRK i 1998 med reprise i 2007 og 2020. Han er også kjent fra den norske serien Seks som oss.

Et utvalg film- og teaterroller:
Ur skuggorna, 2016
Åklagaren, försvararen, pappan och hans son, 2015
I nöd eller lust, 2015
Skärgårdsdoktorn, 2012
Pax,2010
Till det som är vackert, 2010
Shrek – nu och för alltid, 2010
Shrek den tredje, 2007
Exit, 2006
Lovisa och Carl Michael, 2005
Sex i gänget, 2004
Spår, 2004
Shrek 2,2004
Livvakterna,2001
Shrek,2001
Det grovmaskiga nätet,2000
Svar med foto,1999
Ett småkryps liv,1998
Ögat,1998
Skärgårdsdoktorn: Flera episoder, 1997
Fäder/I nöd och lust,1997
Närkontakt,1997
Skärgårdsdoktorn: Den ljusaste dagen/Gamla och nya själar,1997
Skärgårdsdoktorn: 
En doft av paradiset,1997
Pippi Långstrump,1997
En frusen dröm,1997
Enskilda samtal,1996
Sommaren,1995
Fallet Paragon,1994
Den goda viljan,1992
Blueprint,1992
Snöriket,1991
Tre kärlekar,1989
Stall-Erik och snapphanarna

Jon Arne Arnseth
Jon Arne Arnseth spiller «Bernt»

Jon Arne Arnseth spiller Bernt Thorkeldsson (som voksen). Jon Arne er utdannet skuespiller med bred erfaring fra både institusjonsteatre og frigrupper. Han har blant annet spilt med Teater Joker i den Heddapris-vinnende barneforestillingen «Brune» 500 ganger og turnert med sin egen soloforestilling; «Kunsten å smile» av Bjørnar Teigen. Han har vært engasjert ved bl.a. Akershus Teater, Teatret Vårt, Haugesund Teater, Østfold Teater, Kilden –  og mye uteteater. Deriblant hovedrollen i 1814-markeringen «Henrich & Annichen» i Askim i 2014. Han har videre medvirket i er Suldalspelet, Bærumsspillet og «Sommerteater på Atlungstad», som settes opp hvert år ved Mjøskanten på Stange i Innlandet. Jon Arne låner flittig ut stemmen til blant annet lydbøker og reklamefilmer.

Malin Soli
Malin Soli spiller «Kirsten» Foto: Erica Hebbert

Malin Soli spiller Kirsten Gustsdotter (som voksen). Malin er en skuespiller fra Fredrikstad. Hun har bred erfaring fra flere teatre i Norge, som Nationaltheatret, Riksteatret, Oslo Nye Teater, Hålogaland Teater, Teater Ibsen og Rogaland Teater. I årene 2014-2019 jobbet Malin ved Den Nationale Scene i Bergen, men har nå vendt hjem til Østlandet. Hun har i tillegg medvirket i flere lokale produksjoner, deriblant «Stenhogger´n» og «En midtsommernattsdrøm» i Brottet på Hvaler.

Monica Grodatter Hjelle
Monica Grodatter Hjelle: «Mette Meng»

Monica Hjelle spiller Mette Meng.  Monica er utdannet skuespiller ved Bergen Teaterskole, og har siden 1996 jobbet som profesjonell skuespiller ved de fleste Norske Teater i Norge, som Nordland Teater, Det Norske Teater, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Riksteatret  og Den Nationale Scene i Bergen. Monica er en rutinert komedienne, men har også gjort store dramatiske roller. Hun har utmerket seg i mange musikaler og har også medvirkende i mange oppsetninger i Østfold. Les mer om Monicas gedigne bakgrunn under presentasjonen av Uddaspillets kunstneriske team.

Anniken Ottersen Lindbak

Anniken Ottersen Lindbak spiller Kaisa Taterjente.  Anniken er utdannet musikalartist fra Bårdar International og Bårdar Akademiet i Oslo. Hun er  musikalsk ansvarlig og sanger i 40-/50-talls vokalkvartetten Attitunes. Hun jobber frilans som sanger, danser og skuespiller i ulike produksjoner og underviser i sang med fokus på formidling og sangglede. Hun har også medvirket i en lang rekke musicals og spel, blant annet Birkebeinerspelet, og har koret og danset i NRKs Stjernekamp. Anniken jobber også med dubbing, tar på seg sangoppdrag og er en erfaren rytter som kan medvirke i oppsetninger med hest.