fbpx

Det kunstneriske team

Kristin Søhoel
Kristin Søhoel: Dramatiker.

Kristin Søhoel er Uddaspillets manusforfatter, og har bearbeidet og dramatisert de to første bøkene i Frithjof E. Byes trilogi om skogskjempen Alv Udda. Dette utgjør Uddaspillets del 1, som har fått tittelen Sør i landet – nord i sjøen. Del 2 planlegges satt opp i 2024.

Søhoel debuterte som dramatiker på Oslo Nye Teater allerede i 1983, og har siden den gang skrevet for institusjonsteatre, Radioteateret, samt små og store scener flere steder i landet. Hun har skrevet Festningsspillet på Kongsvinger flere ganger, tre stykker om Karoline og Bjørnstjerne Bjørnson på Aulestad, Nordens Gibraltar til Grunnlovsjubileet og spill om stenhuggernes liv langs Iddefjorden. Til sammen har hun skrevet godt over 20 skuespill til inne- og utescener.

Sigurd Skogum Riise
Sigurd Skogum Riise: Komponist

Sigurd Skogum Riise (f. 1994) er Uddaspillets komponist. Riise har en bachelor i musikkvitenskap og en master i komposisjon fra NTNU Trondheim. Utover det rent musikalske, er han selverklært humaniorabroiler, med pedagogiske, filosofiske og litterære emner i fagkretsen, holdepunkter som hjelper til med å sette det musikalske inn i større, kunstneriske perspektiv. Sigurd er ellers en habil pianist, og spiller høsten 2020 i bandet under teateroppsetningen «Felix og Yvonne» på lager11 i Trondheim, hvor han også har komponert musikken. Fra tidligere har han aller mest erfaring fra å arrangere ut verk for større og mindre ensembler; strykeorkester, storband, kor og kammerbesetninger.

Som komponist legger Sigurd vekt på god håndverksmessig utførelse og spilleglede, hvor hovedfokuset er at musikken skal være givende både for utøver og tilhører. Dette betyr imidlertid ikke at den nødvendigvis er letthørt eller banal, men at den estetiske opplevelsen og samspillet, både mellom musikere og mellom musikere og publikum, alltid vil komme i første rekke. Dermed er også god kommunikasjon med utøvere helt essensielt, også underveis i komposisjonsprosessen.

Morten Milde
Morten Milde, regissør og spiller Alv Udda

Morten Milde er instruktør i Uddaspillet, og spiller også hovedrollen som Alv Udda. Han er fra Halden og har vist seg som en markant kulturaktør gjennom de siste 40 år. Han har bakgrunn som musiker og sanger fra band som «Front Page» og «Ghost Riders», men også som skuespiller og instruktør i Østfold. Han har hatt roller i de fleste oppsetninger signert Kulturværste i Fredrikstad, vært skuespiller for Scenekunst Østfold i oppsetninger som «Haldens Jubileums forestilling 2016». «Barokk» -2013-2014, (nå, Østfold Internasjonale Teater) og diverse teaterstykker i Sarpsborg, Halden og Mysen. Morten har de siste årene jobbet mest på regisiden, for bl.a. «Stenhoggerspelet» på Ystehede, for Scenekunst Østfold, vært «Showdoktor» for Fredrikstadguttane, hatt regi på «Byoperettens» store jubileumsforestilling i 2017, Stykket «1567» i 2018 og har fått gjennomgående gode skussmål for dette. Han ble sist sett på scenen i » Blanke messingen» i Sarpsborg, februar 2022. Morten har også komponert musikk for TV-serien «Dag». Morten er gift, bor i Fredrikstad, har tre barn og tre barnebarn.

Monica Grodatter Hjelle
Monica Grodatter Hjelle, regiassistent og spiller «Mette Meng».

Monica Hjelle er regiassistent, barneinstruktør og spiller rollen som Mette Meng. Monica er utdannet skuespiller ved Bergen Teaterskole, og har siden 1996 jobbet som profesjonell skuespiller ved de fleste norske teater i Norge, som Nordland Teater, Det Norske Teater, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Riksteatret og ikke minst ved Den Nationale Scene i Bergen, der hun har gjestet i flere produksjoner gjennom de 20 siste år. Monica er en rutinert komedienne, men har også gjort store dramatiske roller som Dronningen i «Hamlet», Wenche Løvdahl i Alexander Kjellands «Gift» og Jill i «Coking with Elvis». Hun har også utmerket seg i mange musikaler, og vinteren 2020 gestaltet hun rollen som Golde i «Spelemann på taket» (Operaen i Kristiansund). Hun har også vært synlig i oppsetninger Østfold rundt, for Scenekunst Østfold, «Kulturværste», blant annet i «Stenhoggern», «Brottsjø» og « Værstekællær». De to siste år har hun vært med Fredrikstadguttane og spilt julerevy på Speilet i Fredrikstad.
Monica har også skrevet, produsert og spilt i egen stykker sammen med sin mann Morten Milde. Sammen laget de «Mutter på Tuppen», en historie rundt Bellmanns musikk og tekster. I Østfold har Monica de siste årene vært med i stykker som «Jesus Christ Superstar», «My Fair Lady», og i Brottet Amfis forestilling «Fyret». Monica er også teaterinstruktør for barn og unge, og har jobbet både ved Fredrikstad Kulturskole og Eidsberg og Mysen kulturskole.  I den senere tid har hun gjort flere forestillinger for Østfold internasjonale teater, og vi kunne siste se henne i » Blanke messingen» i Sarpsborg, februar 2022. Monica er gift, har et barn og er bosatt i sin fødeby, Fredrikstad.