fbpx

Medspillere

Johnny Nilsen
Johnny Nilsen: «Niels Kjeldssøn Stub» 

Johnny Nilsen er 50 år, jobber som lærer, har vært aktiv i teatermiljøer siden ungdomsårene. Har vært med i teatergrupper i Volda, Drøbak, Oslo og Halden.
Johnny har teaterbakgrunn som skuespiller, produsent, manusforfatter og instruktør i revyer, farser, komedier, tragedier, historiske spill, impro-teater og dukketeater. Spilte Baron Nilus i «Jeppe på Berget» i 2017 og Vielgeschrey i «Den Stundesløse» i 2019 og Dr. Thomas Stockmann i «En Folkefiende» i 2020. Har 5 barn i alderen 7 – 25 år.

Lars G Hammer
Lars G. Hammer: «Åsmund tømmerkipper»

Lars G. Hammer har holdt på med teater siden barneskolen,
3 år med Brage både som teatersjef og skuespiller.
Han har spilt Karl 12 på Berby Herregård, vært aktiv i Juleselskapet i 15 år. Spilt i «Blanke messingen», «Peter Pan», «Emil i Lønneberget» osv.
Spilte Jacob skomaker i «Jeppe på Berget», Oldfux i «Den Stundesløse» og Billing i «En Folkefiende» i 2020.

Har også spilt i diverse filmer og TV-produksjoner for NRK og produksjoner i Fredrikstad og Sarpsborg.


Morten Milde
Morten Milde spiller «Magne»

Morten har vist seg som en markant kulturaktør gjennom de siste 40 år. Han har hatt roller i de fleste oppsetninger signert Kulturværste i Fredrikstad, vært skuespiller for Scenekunst Østfold i oppsetninger som «Haldens Jubileums forestilling 2016». «Barokk» -2013-2014, (nå, Østfold Internasjonale Teater) og diverse teaterstykker i Sarpsborg, Halden og Mysen. Morten har de siste årene jobbet mest på regisiden – med stor suksess. Morten har også komponert musikk for TV-serien «Dag». Les mer om hans solide teaterbakgrunn på Uddaspillets kunstneriske team.

Monica Grodatter Hjelle
Monica Grodatter Hjelle: «Mette Meng»

Monica Hjelle spiller Mette Meng. Monica er utdannet skuespiller ved Bergen Teaterskole, og har siden 1996 jobbet som profesjonell skuespiller ved de fleste Norske Teater i Norge, som Nordland Teater, Det Norske Teater, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Riksteatret og Den Nationale Scene i Bergen. Monica er en rutinert komedienne, men har også gjort store dramatiske roller. Hun har utmerket seg i mange musikaler og har også medvirkende i mange oppsetninger i Østfold. Les mer om Monicas gedigne bakgrunn under presentasjonen av Uddaspillets kunstneriske team.


Frank Skovand
Frank Skovrand spiller

Frank er musiker, skuespiller, låtskriver, tekstforfatter og artist. Har vært i musikk, film og teaterbransjen siden 1992.
Innenfor skuespillervirket har han de siste 30 årene hatt utallige roller både på TV, film og de skrå bredder. Har spilt alt fra drama til komedie, musikal og tragedie, alene på scenen med monologer, til gigantproduksjoner med både folk og fe. I tillegg til Uddaspillet, er Skovrand for tiden aktuell med EXIT-2, YNGVE (fra barnehjemmet til LO-toppen). Han har utgitt tre album og en rekker singler – og er nå aktuell  med en helt ny plate. Se mer på: www.skovrand.no

Lars Kenneth Westby
Lars Kenneth Westby: «Joachim i jordkoia»

Kenneth Westby, Født 1975 i Oslo og bor i Fredrikstad. Har Dramafaglig utdanning fra Høgskulen i Volda. Jobbet med en rekke amatørteater-oppsetninger både som skuespiller og som regissør.
Kenneth er også kor-entusiast, slampoet og performance-kunstner. Han ble sist sett i steinhoggerspillet, St.Croix teaterensamble, på statens høstutstilling 2018 og på Østfold scene.


Your content here  Kristin Elida Veiulfsen

Your content here  Jostein Hetland

Arne Dalene
Arne Dalene: «Tolstrup» og «Olaves i Pina»

Arne er 64 år, utdannet vernepleier og har arbeidet i rustjenesten i Halden Kommune og Halden fengsel i mange år. Han har vært aktiv i teatermiljøet i Halden siden 1980 bl.a. med gateteater, roller i revyselskapet Ha–Ha–Halden, Juleselskapet, Fredrikshald Teaterselskap m.m. Han har også vært aktiv i sangkoret Mixdur i nærmere 30 år. I Uddaspillet har han bl.a. roller som Olaves i Pina og Thulstrup. Arnes bestefar ble født på Stor øya i Femsjøen, hvor også hans oldefar og tippoldefar vokste opp.

Mona Braathen
Mona Braathen spiller «Marte»

Mona er født og oppvokst på Veden, så Vadet var hennes lekegrind.
Hun er født og oppvokst med revyer og lystspill.
Hennes første møte med teateret var i 1986 hvor hun  ble med i Revyselskapet HAHA….(5 revyer). Hun var med i flere revyer og lystspill som ble satt i scene av hennes far Willy Skogmann og bror Bruno Skogmann.
Har også vært med og satt oppog spilt revyer (siste i 2011). Hun hadde en liten rolle i Jeppe på Berget, og var også statist i Søndags Engler i 1985.

Marcus Hannestad
Marcus Hannestad spiller 

Marcus Hannestad har mer enn 36 års teatererfaring. Han var med på å starte Halden byteater og Commedia dell’artes ensemblet. Var med på Tomas Glans’ «Behind The Masks» og «Jungelboken». Medvirket i mange år i Juleselskapets oppsetninger. Har vært med i «Fame» på Chat Noir i Oslo. Har medvirket i reklamefilmer, i «Hotell Cæsar» og voksenundervisning på NRK 2. De 4 siste årene har han spilt Carsten Tank i «Et julespill» på Rød herregård. Marcus fikk stående ovasjoner for sin tolkning av Jeppe i «Jeppe på Berget» i 2017 og spilte Skriver i «Den Stundesløse» i 2019.

Asgeir Borgemoen spiller 

Her kommer litt info om Asbeir  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

Tuva Ninasdatter Andersen: «Lisbeth»

Tuva har holdt på med teater i 1,5 år. Hun går andre året på Musikk, Dans og Drama ved Halden vgs avdeling Risum. Der har hun blant annet gjort flere små stykker som for eksempel utdrag fra portrett av varulv og egen produserte stykker. Dette året har hun og Apokalypse teaterkompani også satt opp en adaptasjon av «Den Lille Prinsen». Hun driver også Cafe UK, med liveshow hver mandag med sketsjer og humor innslag. Hun gleder seg veldig til å være en del at Uddaspillet!

Felix
Felix Motzfelt spiller Attsleppen

Her kommer litt info om Felix  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

Idun
Idun Rosenkilde spiller «Helene som voksen»

Idun er en ung skuespiller fra Råde som flyttet til Halden for å studere musikk, dans og drama. Hun har spilt teater i syv år, og har vært med i flere produksjoner ved teaterskolen i Råde som «Tornerose», «Jungelboken» og «Klassepesten». Tidligere i år har klassens teaterkompani Apokalypse satt opp en adapsjon av «Den Lille Prinsen», hvor hun spilte flere roller. Hun ser veldig fram til å spille med alle i Uddaspillet!

Sirianne
Sirianne Vicoria Maurdal spiller «Stina»

Sirianne kommer fra en teaterfamilie og begynte sin skuespillerkarriere med å falle ned fra scenen under premieren på «Skogens Musikanter», som en 3 år gammel prestekrage. Siden har hun klart å holde seg på bena i en håndfull oppsetninger, blant annet uroppsetningen av «Natt i Nisseland». Hun spilte tittelrollen i «Jutta fra Calcutta» med Brageteateret i 2004, men etter dette tvinnet hun tomler til 2018 da hun spilte Jenny i «Stenhoggerspillet».

Fredrik Asval Olsen
Fredrik Asvald Olsen spiller Oliver Kolledreng

Fredrik er 15 år og kommer fra Tistedal. Den første oppsetningen han var med i var Opera Østfold sin «Tryllefløyten» (2017), noe som absolutt ga mersmak. han startet på Villekulla barne- og ungdomsteater hvor han blant annet har spilt i musikalene «Fame», «Reisen til julestjernen» og «Grease». Fredrik har også deltatt i produksjoner som «Den Hvite Dame», «Granittliv» og «Olav den Heldige Borg». Julen 2019 spilte han Peter Pan i musikalen «Peter Pan» med Juleselskapet i Fredrikshalds teater. Han spiller også i NRK Super sin tv-serie «Klassen», en kanal han nylig også har dubbet en større rolle for.

Vera Klevmo
Vera Klevmo spiller

Jeg heter Vera Klevmo. Jeg har erfaring fra amatørteateroppsettinger i Halden gjennom flere år. Har vært med som skuespiller eller hatt ansvar for kostymer eller begge deler. Liker det samarbeidet mot felles mål som oppstår blant alle medvirkende. Å sy kostymer er gøy, men å få være med på å skape figurene som vokser fram og følge idéene som dukker opp for å skape en helhet er hovedskjermen i drivkraften.
Nå har jeg en vond arm som ikke kan sy, men jeg har fått rollen som Sima Løkengens gudfryktige kone. Jeg gleder meg veldig over det og til å delta i arrangementet!